Yazılar

1 Şubat 2013 Cuma

"Sadece Şenol Güneş"

Yazmayı seven insanların yazmaktan üşenmesi için ya yazacağı konu onu çok cezp etmeyen ancak yazmak zorunda olduğu bir konudur; ya da o klişeleşen “tarifsiz” üzüntünün getirdiği ruh haliyle sadece üzülmeyi tercih etmesiyle alakalıdır diye düşünüyorum..Bu yüzden bir türlü yazamadım;ta ki ganzilistv videosunu izleyene kadar..

Sadece Şenol Güneş…


İstifası bir babanın aileden istifası gibi bir trajedi yaşattı onu en çok eleştirenlere bile..

Bu istifa bana; Bir insanı onun cevap veremeyeceği bir platformda eleştirmenin yarattığı negatif enerjinin yine eleştiriyi yapan kişiye döneceğini öğretti tekrar..

Bu istifa Trabzon’a; kızgınlık anında değerlerimize yönelik sözlerimizi,davranışlarımızı kontrol edemediğimiz gerçeğini tekrar hatırlattı..

Bu istifa paraya karşı yetenek ve emeğin savaşında, paranın cephesinde olan Türkiye’ye, hiç bir şey öğretmedi,öğretmeyecek..

Şenol Güneş Türkiye’ye, toplumun karizma anlayışı hastalıklı olduğu için böyle sanılan insanlara ekstra sıva niyetinde lakaplarla yapay yüceltme çabasının gereksiz olduğunu öğretemedi.
Onun için sade vatandaş Şenol Güneş yeterli idi..Onun için gittiği yerlerde ona merhaba diyen “dost”lar yeterliydi..

Şenol Güneş Türkiye’ye  hiç bir şey öğretemedi..Ne Profesyonel futbol yönetimini,ne adalet ve barış dengesini,ne kitleleri düşmanlığa sevk eden davranışların yanlış olduğunu,ne de futbolun halkları birleştiren “sadece” bir oyun olduğunu..

Sadece Şenol Güneş bize fazla geldi.

Sen ayrılmadın hocam,biz kendimizi ayırmışız..Senin Trabzonspor olduğunu unuttuk..Özrümüz ve teşekkürümüzü aynı anda kabul etmen temennisiyle..

Ve Ganzilistv'ye bu çalışma için ayrıca teşekkürler