Yazılar

22 Ocak 2013 Salı

İstanbul kaybediyor,bizde izliyoruz..Trabzonspor - Karabükspor 18.hafta lig maçı

Devre arası W.Bremen,Beşiktaş hazırlık maçları ve Antalya Mersin kupa maçlarındaki  “takım” görüntüsünün verdiği heyecanla oturduk televizyon karşısına..

İlk şoku ilk 11i öğrenince yaşadık..

Hızlı bir form düşüşünde olan güçsüz,savaşmayan ve devre arası denenmeyen Yasin ve ligin en iyi kontratak yapan takımına karşı 3 ofansif ortasaha oyuncusu ile maça başlayacaktık.

Son maçlarda verilen şansı iyi kullanan Emre Güral ve Zeki'nin,Serkan ve Yasin’e tercih edilmeyişi sahsen yeniden yapılanma hevesimi kursağımda bıraktı bir kez daha..

Aykut’un henüz 11 için hazır olmayışı ve Zokora’nın Afrika Kupası nedeniyle kadroda olmaması nedeniyle ön liberoda Sapara tercih edildi.Önlerinde ise Alanzinho ve Adrian…

Bu kurgu,önde alan savunması yapan Karabük’ün hem kolay top kapmasına hem de topa sahipken Trabzonspor’un bu ortasaha kurgusundaki savunma zaafiyetinden dolayı kolaylıkla geri 4lü ile yüzyüze kalmasına neden oldu.


İnsanlar yaşlandıkça daha sabit fikirli olur teorisine inanmaya başlayacağım..Zokora ve Aykut yok diye Trabzonspor dirençsiz bir ortasaha ile oynamak zorunda mı? Hayır..
Her ne kadar kampa geç katıldığı için cezalı durumda olsa da Colman,Asıl mevkisi ortasaha sağiç olan Serkan Balcı pek tabiki zorunluluktan ötürü ortasahada kullanılabilirdi.

Serkan ve Colman Karabükspor’un kaptığı toplara hemen karşılık vererek topu 3.bölgeye rahat taşımasını önleyebilirlerdi.

Ayrıca Serkan’ın sağbekte oynamaması bile Ahmet İlhan’ın Zeki yada Celustka gibi önce mevkisini korumayı amaçlayan beklere karşı işinin çok daha zorlaşmasına neden olabilirdi.

Ön tarafta Emre’nin kendini ispat hırsı ile Yasinden daha çok top kazanacağı ve topu aldığında daha yaratıcı kullanacağını (mevkisi kanat olmasa bile) hazırlık ve kupa maçlarında çok net gördük.

Olcan sahada en yapılmaması gerekenler açısından her maç resitallerine bir yenisini daha ekledi..Bu kadar formsuz bir oyuncu ısrarla oynatılırsa sahada doğru yaptığını düşünebilir pek tabii ki..

Soner Aydoğdu’nun sakat olduğunu düşünmek istiyorum ;aksi takdirde hazır bir Soner’in bu ortasaha kurgusunda yer bulamamasını da anlamak asla istemeyeceğim.

Söylenecek çok şey var..Güzel olan Vittek,zaman zaman Alanzinho..Ve futbolcularımızın formsuzluğundan olsa gerek(!) hakemlerin sürekli Trabzonspor aleyhine skora etki eden hataları..Bu sefer dünya çapında ve Türkiyede kötü maç yönetmesiyle meşhur gururumuz(!) Cüneyt Çakır sahnedeydi.

Bizim adımıza Ligdeki kötü gidişin süreklilik kazanması takımda radikal tedbirlerin alınmasına yeterli olmuyor anlaşılan..

Günü kurtaramadığımız gibi gençleri değerlendiremeyerek de geleceği dahi riske atıyoruz..

İstanbul takımları kötü gidişin bir şekilde sansayonel transferler vs ile çaresini arıyor; biz ise bırakın takım içi değişiklikleri,gençlere şans vermeyi yada dış transferi;pilot takımdaki üst düzey yetenekteklerden faydalanmayı aklımıza dahi getirmiyoruz..

Kısacası İstanbul kaybediyor,biz sadece izliyoruz..